IT ALL BEGINS AND ENDS IN YOUR MIND

t.me/danmarkvaagner

Bøn og Meditation

Overordnet ser der ud til, at have været forskellig praksis med tilhørende sprog i øst og vest. I vest har bøn været vejen til opløsning af jeg/ personlighed i sammensmeltningen med Gud. I øst har meditation været vejen til opløsning af ego/separeret selv i sammensmeltningen med Selvet. De to veje har det til fælles, at målet har været det samme, og at de to veje har været praktiseret som både objektiv og subjektiv bøn hhv. meditation.

Den objektive praksis

I bønnen rettes hengivenhed, kærlighed mod et objekt f.eks. et kors, en lyd, Aum, en helgen, Jomfru Maria, Jesus, Gud. I meditationen rettes bevidstheden mod et objekt som f.eks. et mantra, et ord, en lyd, Ohm, chanting, åndedrættet.

Den subjektive praksis

Heri skelnes der mellem to stadier. Det første er at erfare, at jeg er den bevidsthed, hvori mine tanker, følelser og sansninger dukker op, og med hvilken jeg er vidende om dem. Det andet trin er at opdage bevidsthedens natur, ved langsomt at synke ind i den. Det første der dukker frem er fred – lidt senere glæde. Endvidere, at genkende denne fred og glæde som værende altid eksisterende, bevirker, at angsten ophører. I genkendelsen ligger også følelsen af, at jeg jo er opfyldt, fuldbyrdet, hel, hvilket bevirker, at følelsen af at mangle noget ophører.

——

Forsøg at opbygge gode vaner med at praktisere meditation. Gennem dette kan du oprette en “indre verden” af fred og ro. Det lyder måske fjollet, og næsten for simpelt. Det kan endda lyde lidt for fantasifuldt, eller selvoptaget, men denne meget grundlæggende handling af praktiserende stilhed, kan ændre dit liv. Det kan godt tage noget tid, afhængigt af hvor nyt det er for dig, hvor ængstelig du er, eller hvor stressende dine omgivelser er. Det centrale er derfor, at sikre, at du er konsekvent og tålmodig.

Hvad du vil finde er, at meditation, vil bringe dig en følelse af glæde og en følelse af varme, og du vil opdage, at du ønsker at vende tilbage til denne indre verden, dette “sikre rum”, igen og igen. Det er ikke en form for eskapisme, selv om mange absolut føler, at det giver et pusterum fra de problemer der omgiver dem, men tænk på det som et sted du kan trække dig tilbage til for at genoplade og forny batterierne.

Fordelene ved meditation er enorme! Mange vil endda sige, at du i det væsentlige opnår en forbindelse med dit sande jeg, din kerne, din organiske bevidsthed. Denne forbindelse til “Hvem-du-virkelig-er” er ren og evig, og ufordærvet. Det er uden ego, uden skyld, og uden smerter og traumer. Når vi finder forbindelsen til denne del af os selv, kan vi ofte opleve tilstande af lyksalighed og sand lykke og opfyldelse.

Fordelene ved meditation omfatter:

– Reduceret stress/kortisolniveau

– Sænkning af blodtrykket.

– Øget kreativitet, fantasi og visualiseringsevner

– Øget kognitiv funktion,

– Forbedret humør,

– Forbedret søvn,

– Reducerede symptomer på angst og stress,

– Øget selvbevidsthed og intuition,

– Giver færdigheder og nye perspektiver i håndteringen af stress, med større tålmodighed og tolerance

Start din meditationspraksis:

– En af de nemmeste måder at starte en meditationspraksis på, er ved at søge lydspor med Guided Meditation på steder som YouTube, Soundcloud og Spotify.

Disse er ofte gratis lydspor, der er annoncefri og giver dig mulighed for at komme i gang straks.

– Der kan være nogle lydspor, som indeholder bestemte frekvenser, der fremkalder en tilstand af ro og balance, såsom 432hz på 432hz.dk, eller Solfeggio.dk toner.

Find en, du nyder at lytte til.

– Brug hovedtelefoner.

– Tænk ikke for meget over processen, bare start! Det er normalt, at tilfældige tanker flyder gennem hovedet, og det er helt umuligt “at tænke på ingenting”, så bare flyd med strømmen, og lad være med at være hård ved dig selv.

– Sæt et bestemt tidspunkt af til meditation, hver dag.

Om det så bare er 20 minutter, men hvor du ved du ikke vil blive forstyrret.

– Sid oprejst i en behagelig position for at undgå at falde i søvn under meditationen.

– Prøv at gennemføre din meditation i naturen; sidde på græsset i din gård, eller placer dine bare fødder på jorden, mens du sidder i en stol eller på en klippe.

Du kan også prøve at meditere med ryggen mod et træ.

Så længe du føler det er behageligt.

Forfatter

 • Lin Ajna G o m n t u

  fra danmarkvaagner.dk Indtil næste gang, bliv guidet af din sjæls lys, og elsk med hele dit væsen!
  Velsignelser og taknemmelighed, @Kesszero @Lisa @Lin @Thor @Laura @Anna-Maria.
  Videredistribution til ikke-kommerciel brug er udtrykkeligt ønsket.
  Som altid og overalt: Tro ikke på noget, test alt, og behold det bedste.
  Træk vejret dybt og lev i velstand og harmoni.
  🧐Encoder, 🧐Decoder and 🧐Deprogrammer

  Vis alle indlæg
Translate »