IT ALL BEGINS AND ENDS IN YOUR MIND

t.me/danmarkvaagner

Bevidsthed og den strukturelle retning – del2

En enkelt hjernecelle er mange gange mere kompleks end noget, de fleste af os nogensinde har forestillet os, og en sammenligning med det bedste af vores teknologi ville være latterlig. Subatomar, atomar og molekylær ingeniørkunst af usædvanlig elegance, et helt dynamisk økosystem i konstant, men præcist orkestreret bevægelse.

Disse diagrammer (lånt fra Wikipedia) giver et indtryk af omfanget, kompleksiteten og det tekniske vidunder, som vi er, når vi sammenligner os med de bedste af vores teknologiske innovationer. De yder dog ikke retfærdighed til den dynamiske virkelighed og de vidundere, som bio-molekylær ingeniørkunst udgør, hvilket vi kommer nærmere ind på senere.

Hvis man tager omkring 100 milliarder af disse yderst avancerede organiske maskiner og organiserer dem til en sammenhængende, indbyrdes forbundet og selvregulerende helhed, får man den menneskelige hjerne. Den styrer sine biologiske støttesystemer, behandler og omsætter sanseindtryk til noget forståeligt og synes at give anledning til eller i det mindste at fremme en følelse af “jeg”. Sammenhængen mellem struktur og funktion er meget god, og den mindste ændring i dens struktur kan og vil som regel resultere i store ændringer i vores følelse af, hvem eller hvad vi er, og det gør den også. Fra medfødte defekter i udviklingsprocessen til mindre ulykker så små som et nålestik til brugen af passende betegnelser for bevidsthedsændrende molekyler er resultatet altid det samme: mikroforandring i strukturen, makroforandring i bevidstheden. Med henblik på at udvikle denne model vil vi derfor antage, at hjernen fungerer som en linse for vores selvforståelse eller bevidsthed. Arrangementet af den molekylære arkitektur er direkte forbundet med dens opløsning eller bevidsthedskvalitet på samme måde som udformningen og den strukturelle integritet af en teleskoplinse og et spejl er forbundet med dens evne til at opløse lys og skarpheden af det billede, den producerer.
Hvis vi tager linseanalogien som udgangspunkt, ville det være nyttigt at se på dens design, og hvordan den har udviklet sig og er blevet udviklet. Det er ikke helt det nuværende paradigme for menneskets udvikling, men mere en moderne oversættelse af et tidligere paradigme, hvor den nedenfor skitserede teori, som lidt indirekte forudsiger, at de arkaiske traditioner, som den er baseret på, ville være mere nøjagtige end meget af det, der er på mode i øjeblikket. Så læn dig tilbage og nyd turen, og lad os se, om det hænger sammen med den verden, du lever i, eller om det giver nogen praktisk indsigt i, hvor vi skal hen ….

Forfatter

 • Lin Ajna G o m n t u

  fra danmarkvaagner.dk Indtil næste gang, bliv guidet af din sjæls lys, og elsk med hele dit væsen!
  Velsignelser og taknemmelighed, @Kesszero @Lisa @Lin @Thor @Laura @Anna-Maria.
  Videredistribution til ikke-kommerciel brug er udtrykkeligt ønsket.
  Som altid og overalt: Tro ikke på noget, test alt, og behold det bedste.
  Træk vejret dybt og lev i velstand og harmoni.
  🧐Encoder, 🧐Decoder and 🧐Deprogrammer

  Vis alle indlæg
Translate »