Fagligt fællesskab

Fagligt fællesskab

Fagligt fællesskab til oplysning om Covid-19

Er du læge, sygeplejerske eller har anden sundhedsfaglig baggrund. Vi opfordrer til, at danske læger og sygeplejersker m.fl. engagerer sig i arbejdet med, at oplyse befolkningen og give et mere nuanceret billede af Corona. Dette ser vi læger i mange andre lande gøre, og der er brug for det samme initiativ i Danmark.
Hos os er der mulighed for, at organisere sig i et fagligt fællesskab. Du er ikke alene, mange andre indenfor det danske sundhedsvæsen har allerede meldt sig under fanerne.

Invitation til læger

Klik på billedet for at downloade en .pdf fil til print.

Er du læge, eller kender du en læge, kan du invitere dem indenfor i vores forum med dette velkomstbrev.

Brevet er skrevet af Aselya Nielsen, Speciallæge i Almen Medicin og Sundhedsantropolog.

Hvis du selv er læge og er usikker på, hvordan du forholder dig til hele Corona-situationen, så står læge Kurt Lindekilde til rådighed for dialog og kan kontaktes på kurt@lindekilde.dk

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet eller send os en besked via formularen herunder eller på mail info@danmarkvaagner.dk for at give dig til kende eller holde dig opdateret.

Appel til læger

Klik på billedet for at downloade en .pdf fil til print.

Danmark Vågner har forfattet en en appel til danske læger. Appellen er opstået ud fra inspiration om et initiativ, hvor tusindvis af sundhedsfaglige verden over, har protesteret mod håndteringen af Covid-19. Læs appellen ved at klikke på billedet.
Uddrag fra initiativet.
Fra et sundhedsfagligt perspektiv stiller vi os uforstående overfor de lovindgreb, som regeringen og folketinget har foretaget i forbindelse med det aktuelle udbrud af Covid-19. Vi er bekymrede for de sundhedsmæssige, sociale og økonomiske konsekvenser, som indgrebene har i forhold til befolkningens generelle trivsel og vores rettigheder som mennesker.
Vi oplever, at disse indgreb har ført til en sygeliggørelse af raske mennesker og har skabt angst og splittelse i befolkningen. Konsekvenserne af indgrebene, som regeringen og folketinget har indført, er ude af proportioner og gør mere skade end gavn for os alle sammen som enkeltpersoner, for sundhedsvæsenet og for det danske samfund som helhed. Vi mener, at restriktionerne og indgrebene bør ophæves øjeblikkeligt, så vi igen kan få et trygt og velfungerende samfund.
Derfor tager vi afstand fra tvangsaspekterne i hasteloven og fra udkastet til den nye epidemilov.

Kontakt os

    Tilmeld nyhedsbrev